Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Essenbe gyűlnek össze a lótartók

2011.02.13

 

A világ legnagyobb lovassportvásárára március 12. és 30. között kétszázezer lovast, lótartót és a lovak iránt rajongót várnak - a szervezők információi szerint a látogatók háromnegyedének legalább egy lova van.


A vásár tizenhét termében összesen 850 kiállító mutatkozik be. A több mint 700 órányi program között lesznek versenyek, lovaglóórák és előadások. Bemutatót tart például Anky van Grunsven világklasszis idomár, egy esti rendezvényen pedig Pat Parelli amerikai "suttogó" is bemutatja módszerét.


Az Oldenburgitól a Welsh póniig összesen negyven különböző fajtával ismerkedhetnek meg a vásár látogatói. A csődörök szemléjén száz csúcsló vonul fel csaknem ötvenmillió euró (1306 milliárd forint) összértékben.


Soenke Lauterbach, a német lovasok szövetségének főtitkára szerint összesen 1,8 millió német ül többé kevésbé rendszeresen nyeregbe. Nekik köszönhető az üzletág évi ötmilliárd eurós összforgalmának biztosítása. Mivel viszont a lovak rajongóinak csupán 15 százaléka férfi, a jövőben szeretnék speciális lovaglókurzusokkal felkelteni a fiatal fiúk, férfiak érdeklődését is.

 


A lovassportszakma a tervek szerint a jövőben kiterjeszti felvevőpiacát, elsősorban Kelet-Európára, a Független Államok Szövetségére, Dél-Amerikára és ázsiai országokra is, például Kínára. A márciusi vásárra például már leadta jelentkezését egy indiai delegáció.


Az Equitania lovasvásárt 1972 óta rendezik meg kétévente Essenben. A fesztivál négylábú főszereplői naponta átlagosan 130 bála szénát, három tonna takarmányt és 16 ezer liter vizet fogyasztanak majd el. Végül összesen mintegy hetven tonna lócitromot kell eltávolítani a sátrakból és a termekből - mondták el a szervezők Essenben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Elérhetőség

Clock
zenee

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m0dnWnXPye4

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Január / 2019 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 213075
Hónap: 4335
Nap: 148