Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bécsben a lovak jogai a téma

2011.02.18

Menetlevelet és rendszámtáblát írna elő Bécsben a fiákerek számára az önkormányzat, hogy a lovak több pihenőidőhöz jussanak.

A bécsi belvároshoz elválaszthatatlanul hozzátartozó fiákerek lovai szép időben napi harminc kilométert tesznek meg a belvárosban, 12 órás "munkaidejük" fennmaradó részében pedig télen és nyáron egyaránt az utcán, a kijelölt várakozóhelyeken állnak a fogatok. A lovak tartásának körülményeit jelenleg is szabályozzák, így például csak minden második nap szabad befogni azokat, nyaranta pedig azt is ellenőrzik, hogy elegendő vizet kapnak-e a melegben. A kocsikat jelenleg is el kellett látni azonosítóval, de azokat könnyű kicserélni, így a szabályozást megkerülve egy-egy pár lovat akár minden nap munkába lehet állítani.

A városháza tervei szerint a fogatok jövőre szabályos rendszámtáblát kapnának, és a páros napokon csak a zöld, a páratlanokon a piros rendszámtáblás kocsik közlekedhetnének. Emellett a kocsisoknak menetlevélben kell majd rögzíteniük, hogy mikor indultak az istállóból, hány fuvart teljesítettek és mikor etették az állatokat. Az etetések után legkevesebb egyórás szünetet kell tartani, ennek betartását is a menetlevél alapján ellenőrzik majd. Bécsben negyven fiákeres vállalkozás működik, összesen kétszáz kocsival. Egyidejűleg azonban legfeljebb 58 fogat dolgozhat, mert ennyi helyhasználati engedélyt adnak ki a kijelölt várakozóhelyekre.


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép
Elérhetőség

Clock
zenee

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m0dnWnXPye4

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 208132
Hónap: 3046
Nap: 94