Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balástyán készül az olimpiára Kovács Henri

2011.03.29

Balástyán készül az olimpiára Kovács Henri

 

A magyar díjugrató szakág nagy ígérete Kovács Henri, aki tavaly szép reményekkel indult a lovas világjátékokon, de második a lovával csak a 79. lett Kentuckyban. A 21 éves tehetség két évi amerikai felkészülés után ismét itthon, Balástyán edz. Salánki Miklós interjúja.

Nagyon megviselte a gyengébb világbajnoki szereplés?
– Nem ért váratlanul, mert a legjobb lovam, Sassicaia sajnos megsérült, ezért a gyengébb lovammal,  Read Deallel kellett indulnom a világjátékokon, amelynek még túl magasak voltak az akadályok. Ennek ellenére hatalmas élmény volt húsz évesen a világ legjobbjai között versenyeznem, s sokat tanultam Kentuckyban.

 

Miért nem ment vissza az Egyesült Államokban, ahol évek óta Katie Monahan-Prudent irányításával készült?
– Rengeteget tanultam Amerikában, de ló nélkül ott sem lehet lovagolni. Read Dealt a világjátékok után eladták, a meggyógyult Sassicaia nevű lovat pedig az edzőm fogja lovagolni. Ezért aztán itthon maradtam Balástyán, ahol a tanyánkon testvéremmel Kaarlóval együtt készülünk, s az edzéseinket édesapánk irányítja. Öt-hat fiatal loval kezdtem el foglalkozni. A budapesti fedeles versenyen második, harmadik és negyedik helyezést értünk el a Nemzeti Lovardában.

Lovaival eljuthat a madridi Európa-bajnokságra, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni?
– Nagy kategóriájú lovam most nincs, de ha a magyar csapat kiharcolja az olimpiai szereplést, akkor a fiatal lovaim közül talán egy elérheti a nemzetközi szintet. Szeretnék versenyezni Londonban, de ha nem sikerül, akkor sem leszek nagyon elkeseredett, mert még nagyon fiatal vagyok, s ha lesz megfelelő lovam, akkor több olimpián is még versenyzhetek.

Az interjút készítette: Salánki Miklós

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

martir.cornel.popescu

(sipos.lea, 2011.04.27 17:47)

Nagyon tetszik a HORSELAND lovasklubot es nagyon szeretem a lovakat es szerertnek egy igazi lovat kapjak karacsonyra.

 

 

Profilkép
Elérhetőség

Clock
zenee

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=m0dnWnXPye4

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< December / 2018 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 208132
Hónap: 3046
Nap: 93